söndag 2 maj 2021

Ny säsong på gång!




Ny trollingsäsong på gång här vid Åland, det är kul. Vi fick i båten lite tidigare i år och tanken var att hinna ut och leta lite laxar tidigare än vad vi vanligt brukar hinna med. Bara det skulle bli läge och finväder, och det blev det söndagen 18/4 må ni tro! Då var det stekhett tom där ute på sjön, nästan som en varm junidag när vi kom ut på em. Till kvällen när det kommer lite vind så nappar en ca 6,5 kg lax på en Ismo magnum i ytan och årets första lax synar båten!

Sedan var vi ut en kvällstur i veckan, då var havet helt tomt, knappt en betesfisk och inget annat i havet vad vi kunde se. 



Jackpot baitholder


Igår 1/5 blev det en tur igen, får i grejerna kring 17-tiden för en kvällstur, frisk NV vind, avtagande till svag, så vi kunde inte hålla oss iland. Det ar ett bra beslut, en ca 7-8 kilos nappar på en löja monterad i en jackpotskalle, fiskad via djupriggen. 

Ganska kallt och friskt på sjön, så nu är det verkligen bekvämt med lite extra värme i hytten, dieselvärmaren som vi monterade i vintras har verkligen varit till nytta. 




Är du / ni sugna på att försöka fånga en lax på trolling i havet?
Hör av Er, kvällstur, hel eller halvdag, eller andra arrangemang enligt önskemål.
Nu dyker snart vandringslaxen upp i större grupper i havet och då har man chansen att fånga sig en riktig drömfisk! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar