torsdag 18 juni 2020

Snart midsommar , säsongen går mot sitt slut

liten med naggande god lax. ca 5 kg

Laxtrollingsäsongen går mot sitt slut, det är lite båtar ute och kör på havet än, och laxar nappar lite här och där. Fast det är inte lika lätt att hitta på dem längre. Förra måndagen, 8/6,  blev det en kort tur på ca 2 timmar då planen egentligen var att tanka och tömma septiktanken i båten, ena dottern var med och  havet låg så fint så det blev en tur ut, det räckte, en 6 kilos lax nöp en ismo magnum på djupriggen och sedan åkte vi iland igen.

Förra tisdagen 9/6,  på Ålands Självstyrelsedag,  var vi ute en ganska lång dag, 2 laxar upp och 2 tappade den turen. Hade 2 fiskar mitt i dan , varav en släppte, sedan fick vi ett dubbelhugg till kvällen där även ena laxen lossade. Löja och Ismo magnum bet de på.

Fredag 12/6 var vi ut en kort sväng för att reka lite inför lördagen, vi fick en lax, vk-flasher och löja på riggen, den högg sent på kvällen.

Fint avslut på en trollingdag på havet!


Lördag 13/6
Dags för guidningen av gänget som bjöd hem vår auktion i  Steelfmhjälpen i vintras.
Vi hämtar upp gänget vid ÅSS vid 13 tiden och ut på ett varmt lugnt hav.
Glada grabbar som trivs i det fina vädret, vi gnetar på i ett intressant område och lurar på en lax i ytan på en ismo magnum. En mindre lax i båten men  stämningen hålls på topp.
Vi har även ett hugg på riggen på en michigan stinger sked, men den fisken fastnar inte.
Vi kör på tills efter solnedgången och åker iland.
Hittar även en  lite tillbockad ismo magnum då vi river för kvällen, troligtvis ett hugg vi missat, men det nämnde vi inget om....Så det blev en lax i båten för gänget med lite bud på ngn till..
Nya tag!

Onsdag 17/6
Var ut på en kvällskörning, en lax hugger bakom en gul dipsy, men lossar rätt fort, inget mer händer.
Hör rapporter om ngn båt till med kontakt med fisk.

Skitfiske på er !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar