fredag 15 maj 2020

Laxfisket igång vid Åland


Trollingsäsongen på Åland är i full gång sen nästan 2 veckor tillbaka. Lite tidigare än normalt dök de första laxstegen upp söder om Åland. De sista dagarna har de varit glesare och laxarna som fångats har varit lite mindre i storlek. Dock har det redan fångats en hel del större laxar här vid Åland.

De vi känner till med säkerhet är en 21 kilos av ett finskt team, som största fisk hittills, den högg en magnumtiura , från tiura.fi i ytan. En ålänning har även lurat upp en 19 kilos, och sedan har de rapporterats 1 lax kring 17 kilo och några runt 14-15 kilo därutöver.



Kvällar har varit bra, som oftast, de som varit morgonpigga har även fått fisk tidiga förmiddagar.

Söndag 3/5 körde vi första repan tomma, och på andra repan 5/5 fick vi första laxarna för oss, då vi på en kvällstur lyckades gneta upp 2 granna laxar , 11+ och 12+ kg. Båda på skedar i ytan.

ca 13 kg

I lördags 9/5 kom vi ut efter lunch, sol och bleke om vartannat, inget vi brukar lyckas speciellt bra i.
Det lovas vind mot kvällen och vi håller oss kring intressanta platser. Det belönas med en stark lax kring 15 kg som bestämt sig för en ismo magnum längst ut på planerlinan. Den fightas på bra men ger sig till slut och landar i håven.


Efter en blåsig bomtur i veckan var det igår kväll dags för fiske igen, kom ut mot 18 tiden och hittade intressanta platser. Det var lite mer strömt än "vanligt" i vattnet så man fick vara lite observant på farten.  Kör några vändor i området och belönas med en mindre lax kring 6 kg som högg en ismo magnum på djupriggen på ca 30 fot. Iskallt i vinden på havet fortsättningsvis och prognosen framöver lovar inte mycket bättring, bara att härda ut , kommer varma fina dagar och mycket lax än!
Skitfiske på er !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar